VINASZ a sokoldalú tápanyag

Alkalmazási területek:

  • Szántóföldi növény kultúra
  • Gyümölcs- és zöldségtermesztés
  • Dísznövénytermesztés

 

Aratás után a szármaradványra, tarlóra történő kijuttatáskor a mikroorganizmusoknak jó táptalajt biztosít, így segíti a lebontást.
Könnyen beoldódik a talajba, ahol azonnal hasznosul
javítja a talaj fizikai, kémiai, biológiai jellemzőit, vízháztartását
Kedvező nitrogénforrás a növények, valamint a talajban lévő mikroorganizmusok számára

 

Ajánlott mennyiség, a gyártó ajánlása szerint:

  • alaptrágyaként 2-2,5 t/ha
  • első fejtrágyaként az őszi kalászoksokra (tél végi, tavasz eleji időszakban) 2-2,5 t/ha
  • kukorica, napraforgó esetén lehetséges kétszeri kijuttatás (ősszel aratás után tarlóra és tavasszal magágykészítés előtt 3-4 t/ha
  • lombtrágyaként előrehaladott fenológiai fázisban max. 100 kg/ha

 

A környezettudatosság jegyében:

  • Alkalmazásával jelentősen csökkenthető a talajokba juttatott műtrágya és növényvédőszer mennyisége, körforgásos mezőgazdaságba beilleszthető
  • Ökológiai gazdálkodásban engedélyezett készítmények listájában szerepel
  • Az Agrár-Ökológiai Programhoz kapcsolódó támogatás igénybevételénél a vinasz felhasználása 1 pontot ér