VINASZ a sokoldalú tápanyag
Alkalmazási területek:
- Szántóföldi növény kultúra
- Gyümölcs- és zöldségtermesztés
- Dísznövénytermesztés
Aratás után a szármaradványra, tarlóra történő kijuttatáskor a mikroorganizmusoknak jó táptalajt biztosít, így segíti a lebontást.
Könnyen beoldódik a talajba, ahol azonnal hasznosul
javítja a talaj fizikai, kémiai, biológiai jellemzőit, vízháztartását
Kedvező nitrogénforrás a növények, valamint a talajban lévő mikroorganizmusok számára
Ajánlott mennyiség, a gyártó ajánlása szerint:
- alaptrágyaként 2-2,5 t/ha
- első fejtrágyaként az őszi kalászoksokra (tél végi, tavasz eleji időszakban) 2-2,5 t/ha
- kukorica, napraforgó esetén lehetséges kétszeri kijuttatás (ősszel aratás után tarlóra és tavasszal magágykészítés előtt 3-4 t/ha
- lombtrágyaként előrehaladott fenológiai fázisban max. 100 kg/ha
A környezettudatosság jegyében:
- Alkalmazásával jelentősen csökkenthető a talajokba juttatott műtrágya és növényvédőszer mennyisége, körforgásos mezőgazdaságba beilleszthető
- Ökológiai gazdálkodásban engedélyezett készítmények listájában szerepel
- Az Agrár-Ökológiai Programhoz kapcsolódó támogatás igénybevételénél a vinasz felhasználása 1 pontot ér