MELAVITE ThermoSTOP 5%

Szerves savakkal és speciális tartósítószerekkel a takarmány másodlagos erjedésének megakadályozására.

  • A MELAVITE ThermoSTOP 5% termékek alkalmasak költséghatékony módon javítani a kérődzők takarmányának ízletességét és felvételét, ugyanakkor energiát szolgáltatnak a benne lévő szénhidrát és szerves savtartalom által. Használatukkal hatékonyan megelőzhető a TMR utómelegedése, vagyis a kiosztás és állás következtében bekövetkező hőmérséklet emelkedése.
  • ANTIOXIDÁNS HATÁS
  • OPTIMÁLIS PH CSÖKKENTÉS
  • MEGŐRZI A TAKARMÁNY ÍZÉT ÉS TÁPÉRTÉKÉT
  • MAXIMÁLIS VÉDELEM
  • BIZTONSÁGOSAN KEZELHETŐ


A MelaVite termékekhez öt százalékban hozzáadott (javasolt arány) – propionsav alapú, komplex savkeverék egy szélesebb spektrumú, biztonságosabb védelmet nyújt a TMR utómelegedése ellen. Ugyanakkor a melasz cukortartalma mellett a szervessav-tartalom is könnyen hasznosítható energiaforrást jelent az állat számára, ami hozamban (tejtermelés, testsúlyszaporodás) is megmutatkozik.

  • Legnagyobb arányban propionsavat tartalmaz, illetve annak ammónium sóját, amelyek kiváló védelmet biztosítanak a penészgombák (Fusarium, Aspergilus, Penicillium) szaporodása ellen, gátolják azok anyagcsere folyamatait, megakadályozzák a mikotoxin termelődést.
  • Szorbinsav – a TMR utómelegedéséért legfőképpen felelős élesztőgombák ellen veszi fel a harcot. A szorbinsav kifejezetten fungicid, az élesztőgombák működése ellen hat, szaporodásának gátlására széles körben használt tartósítószer.
  • Egyéb szerves savak (ecetsav, citromsav, L-aszkorbinsav, benzoesav)


Kísérlettel bizonyítottuk, hogy a MelaVite Thermo Stop 5% termékkel bekevert TMR esetében akár 4 C°-kal mérséklődött a keverék takarmány bemelegedése. Kisebb mértékű bemelegedés esetén a TMR-ben zajló mikrobatevékenység is visszafogottabb, ezzel együtt kisebb takarmány értékes alkotóelemeinek bomlása is.