VINASZ

A sokoldalú tápanyag!

Aratás után a szármaradványra, tarlóra történő kijuttatáskor a földben lévő mikroorganizmusoknak jó táptalajt biztosít, így segíti a szárbontást.
Napfény hatására nem bomlik, könnyen beoldódik a talajba, ahol azonnal hasznosul. 

Javítja a talaj fizikai, kémiai, biológiai jellemzőit, vízháztartását, továbbá kedvező nitrogénforrás a növények, valamint a talajban lévő mikroorganizmusok számára.

Felhasználási területek

Szarvasmarha

Juh

Kecske

Sertés

Baromfi

Hobbiállat

Ipar

Mezőgazdaság

Ajánlott mennyiség és kijuttatás technológia

  • alaptrágyaként 2-2,5 t/ha
  • első fejtrágyaként az őszi kalászosokra (tél végi, tavasz eleji időszakban) 2-2,5 t/ha
  • kukorica, napraforgó esetén lehetséges kétszeri kijuttatás (ősszel aratás után tarlóra és tavasszal magágykészítés előtt 3-4 t/ha
  • lombtrágyaként előrehaladott fenológiai fázisban max. 100 kg/ha

A környezettudatosság jegyében

  • Körforgásos mezőgazdaságba beilleszthető: alkalmazásával jelentősen csökkenthető a talajokba juttatott műtrágya és növényvédőszer mennyisége, 
  • Ökológiai gazdálkodásban engedélyezett készítmények listájában szerepel
  • Az Agrár-Ökológiai Programhoz kapcsolódó támogatás igénybevételénél a vinasz felhasználása 1 pontot ér

Tárolás, felhasználás, minőségmegőrzés

Hűvös, száraz helyen, zárt tartályban

Tárolás

Felhasználás előtt homogenizálás szükséges

Felhasználás

90 nap

Minőségmegőrzés

Az összes terméküönkre vonatkozik a teljeskörű
ARGOS FEDD GARANCIA a termékre, a szállításra és a minőségre!