Aratás után a szármaradványra, tarlóra történő kijuttatáskor a földben lévő mikroorganizmusoknak jó táptalajt biztosít, így segíti a szárbontást. Napfény hatására nem bomlik, könnyen beoldódik a talajba, ahol azonnal hasznosul.
Javítja a talaj fizikai, kémiai, biológiai jellemzőit, vízháztartását, továbbá kedvező nitrogénforrás a növények, valamint a talajban lévő mikroorganizmusok számára.
Felhasználási területek
Szarvasmarha
Juh
Kecske
Sertés
Ló
Baromfi
Hobbiállat
Ipar
Mezőgazdaság
Ajánlott mennyiség és kijuttatás technológia
alaptrágyaként 2-2,5 t/ha
első fejtrágyaként az őszi kalászosokra (tél végi, tavasz eleji időszakban) 2-2,5 t/ha
kukorica, napraforgó esetén lehetséges kétszeri kijuttatás (ősszel aratás után tarlóra és tavasszal magágykészítés előtt 3-4 t/ha